2013. augusztus 29., csütörtök

CAMEMBERT TÓCSNI BUNDÁBAN :)

 

 Szerintem nincs olyan ember, aki ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt ne ismerné. Sokan így tudják beazonosítani, mint pl. lepcsánka... És mindenki máshogy készíti el.

Én így készítem: 
1 kg hámozott, reszelt burgonyához annyi lisztet teszek, hogy lágy egy tészta legyen belőle. Ízesítem sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Serpenyőben olajat hevítek, és ha jó forró, akkor egy 1 evőkanálnyi masszát belekanalazok, óvatosan ellapítom, majd ráteszek egy szelet camembert sajtot és lefedem 1 evőkanálnyi masszával. Lassan sütöm, hogy teljesen átsüljön a tócsni.









Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2013. augusztus 18., vasárnap

KÉT ÚJ CSALÁDTAG ÉRKEZETT!!! :)))

Egy kicsit eltűntem az utóbbi időkben, de van rá mentségem. :))
Ilyenkor nyáron igyekszem kevesebb időt tölteni a konyhában, sőt ha lehet, akkor el is megyünk itthonról.
Viszont volt egy dédelgetett álmom. Egy ideje kecskét/kecskéket szerettem volna. De a helyünk és a kertünk nemigazán volt alkalmas arra, hogy állatokat tartsunk. Így ki kellett dolgoznunk, hogy milyen  feltételekkel teremtsünk helyet 2 db kecskének. Bízunk benne, hogy most sikerült, és kényelmesen elférnek nálunk úgy, hogy közben "segítenek" nekem füvet vágni. :))) Mert elsősorban ez miatt szeretettem volna őket. :)Egyelőre ismerkedünk és csodálkozunk egymáson, mint kezdő "kecsketartók".


Kávé



 Cappuccino



~~~Erika~~~

2013. augusztus 3., szombat

KRÉMES SZEDER FAGYLALT

A meleg miatt, szinte majdnem mindennap készítek valami gyümölcsös fagyit. Mindenkinek jól esik egy hűtött /fagyasztott finomság. 
A kertben sorra érnek be gyümölcsök, már amelyik nem potyog le a nagy szárazság miatt. Most éppen a szeder érik. Nagyon szeretjük frissen, hűtve. És jut még a fagylalt készítéséhez is. :)))





Hozzávalók: 
  •  30 dkg szeder
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg xilit/méz
  • 25 dkg Mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • pár csepp citrom leve

A megmosott szedret botmixerrel /turmixgéppel összetörtem, majd egy szűrő segítségével átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele a fagyiba. Az átpasszírozott  szederhez hozzáadtam a cukrot/mézzet és jól kikevertem. A tojások sárgáját habosra felvertem, hozzáöntöttem a szederhez és jól összekevertem a mascarponéval együtt. Ízesítettem még pár csepp citrom levével. A tejszínt félig felvertem, majd óvatosan összeforgattam a szederkrémmel. Beleöntöttem a fagyigépbe és jól kidolgoztattam 30 perc alatt.






Jó habosra felveri a gép. :)
 


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~