2014. március 13., csütörtök

MUSTÁROS CSIRKE





Hozzávalók: 
  • 1 kg csirkecomb
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 1dl száraz fehérbor
  • 1 kis fej hagyma

A csirkecombokat lebőröztem , nem túl mélyen bevagdostam  2-3 helyen és mindegyiket bekentem a mártással.
Mártás: mustárt. az olajat, a bort és az egészen apróra vágott hagymát összekevertem és ízlés szerint sóval ízesítettem.

Egy tepsibe helyeztem őket, alufóliával betakartam, majd előmelegített sütőben készre sütöttem.
Gombás rizst készítettem melléje.

Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2014. március 10., hétfő

KÓKUSZLIKŐR







Hozzávalók: 
  • 0.4 l Vodka
  • 25 dkg kókuszreszelék 
  • kb. 5 dl víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 3-4 dl tejszín

 A kókuszreszeléket a vízzel és a cukorral odatettem főzni. Kb egy órán át lassan, tartalékon főztem, időközönként megkevergettem. Ügyeltem arra, hogy főzés után kb 2 dl víz maradjon rajta. Ha nagyon elforrna a főzés során, akkor időközönként lehet pótolni. 
A "megfőtt" kókuszreszeléket lecsöpögtettem egy gézen keresztül, majd még jól kinyomkodtam. A leszűrt levet visszatettem a tűzre és összeforraltam a tejszínnel. Mikor kihűlt akkor a Vodkával összeöntöttem.
2-3 evőkanál lecsöpögtetett kókuszt beletettem a turmixba és egy pici kész likőrrel összeturmixoltam.
Majd ezt a sűrítményt is hozzáadtam a kész likőrhöz. Jól lehűtve fogyasztható. :)

Ha valaminek sok lenne ez a Vodka mennyiség, akkor rakhat belőle kevesebbet is. A tejszín mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű likőrt szeretnénk. De függ maga a tejszín állagától is.

A kimaradt kókuszreszelékből pedig kókuszgolyókat készítettem. :)





Jó étvágyat!! :)

~~~Erika~~~
 

2014. március 6., csütörtök

KINYOMÓS KEKSZ

Szeretünk ilyen apró sütiket, amelyhez bármikor hozzálehet nyúlni. :))
Viszont elég ritkán készítem - attól függően, hogy sokszor variálom a receptet - mégsem vagyok vele megelégedve. Nagyon nehezen tudom kinyomni a tésztát. De nem adom fel. :)) Egyszer csak rájövök a technikájára. :)




Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj - Liga
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 db citrom lereszelt héja és pár csepp leve
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
Szoba hőmérsékletű vajat habora keverem a porcukorral és vaníliás cukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Ízesítem pici sóval, reszelt citromhéjjal és levével, és hozzáadom a sütőporral elvert lisztet is. A tésztát megfelezem, és az egyik felébe beledolgozom a kakaóport.
Kb. fél órára a hűtőbe teszem a tésztákat.
Tésztával megtöltöm a keksznyomót, és kinyomom a tepsibe, és pár perc alatt megsütöm.
Még melegen vaníliás porcukorban meg lehet forgatni. Ez nálam kimaradt.:)



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~