Oldalak

2017. június 29., csütörtök

MEGGYLEKVÁR

Sikerült készítenem még egy kis meggylekvárt is. Most ezt a befőzőcukrot alkalmaztam hozzá. (befőzőcukor sztíviával)  Ezt is mint minden dzsemet, az utasításnak megfelelően készítettem. De azért még kiegészítettem még frissen facsart citromlével. Vagyis minden kg-hoz egy fél citrom levét adtam hozzá. 


A felcímkézés nem lett pontos, de tudjuk mivel készült. :)

:)


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

MEGGYBEFŐTT

Idén is Szedd Magad Akción keresztül jutottunk meggyhez. Szinte minden évben elmegyünk, és jóval kedvezőbb áron tudunk hozzájutni a gyümölcshöz. 
Érdemes ITT és ITT szétnézni, hogy hová lehet elmenni szüretelni.


Mint mindig, most is befőtt tartósítóval főztem be a meggyet. Utasítás szerint raktam el, így gyorsan elkészült. A meggymagozásról, a kedvenc kislányom szokott gondoskodni.  







Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

EPERDZSEM




Szintén 3:1 dzsemfixálóval készítettem a dzsemeket. Utasításoknak megfelelően jártam el. De az ízesítést szintén kiegészítettem frissen facsart citromlével. Minden kg gyümölcshöz 1/2 citromnak a levét tettem hozzá. 






Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~






EPERDZSEM BODZÁVAL





Hozzávalók: 
  • 2,5 kg eper
  • cukor - ízlés szerint
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 3:1 dzsemfixáló
  • 4-5 nagyobb bodzavirág

Az epret egy pici vízzel feltettem főzni. Állandó keverés közben felforraltam és ekkor hozzáadtam a bodzavirágokat. ( A virágokat a száránál megkötöttem, majd az edény füléhez rögzítettem.) 
Az egészet legalább 5 percig zubogva forrni hagytam. Majd botmixer segítségével még pürésítettem a gyümölcsöt, de hagytam benne egész szemeket is. 
Hozzáadtam a cukorral elkevert dzsemfixet és a frissen facsart citromlevet, és 3 percig még tovább főztem a lekvárt, hogy a cukor teljesen elolvadjon. 
Lehúztam a tűzről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltöttem. Jól lezártam, majd 5 percre fejre állítottam az őket. 



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~