Oldalak

2015. október 5., hétfő

BIRSALMASAJT





Hozzávalók:
  • 1.2 kg birsalma (kicsumázva)
  • 80 dkg cukor
  • 5 ek. kifacsart citrom leve
  • néhány szem dió



A megtisztított, negyedelt almákat héjával együtt feltettem főzni annyi vízzel, amely éppen csak ellepte. 
Amikor megpuhult, akkor leszürtem az almákat. Ekkor lelehet húzni a héjukat is, de én a héjával együtt botmixerrel pürésítettem. 
A pürésített gyümölcsöt cukor nélkül addig főztem, míg olyan sűrű nem lett, hogy kavarás közben a lábas alját nem láthattam. Ekkor hozzáadtam a cukrot és a citrom levét, és folyamatos kevergetés mellett tovább főztem, amíg hideg porcelántényérba cseppentve a teteje bebőrösödik. 
Hideg vízzel kiöblítettem egy gyümölcskenyér formát és belesímítottam a masszát. Az apróra vágott diót töltés közben oszottam el a formában.
Hűtőbe téve egy éjszaka alatt megszilárdult.










Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

  1. Erika nagyon szép lett a sajtod és gondolom mennyire finom! Pár évvel ezelőtt csináltam de most nem látok birsalmát. Régebben bolt előtt is árulták, ezt a gyümölcsöt is annak érdemes eltenni akinek megterem a kertjében!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Évike!
    Sajnos nekük most nincs ilyen gyümölcsfánk, mert tönkrement. Jövőre pótolni kell egy kisebb csemetével. De a környékünkön most nagyon sok termés van. Így kaptuk mi is. De befőttet nem készítek most, annyira nem szeretjük. Pedig lenne miből.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy itt jártál nálam! Látogass meg máskor is.