Oldalak

2014. május 10., szombat

BABGULYÁS


Nagyon rég készítettem már. Nem is tudom miért... De most eszünkbe jutott és főztem egy kisebb mennyiséget. Igaz mire készen lett, akkor jutott az eszembe :), hogy kint a szabadban is elkészíthettük volna bográcsban, mert nagyon jó idő lett volna ránk. Majd legközelebb. :))



Hozzávalók: 
  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg bab ( nekem volt még  fejtős babom a fagyasztómban, ezt használtam fel)
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 közepes burgonya 
  • 1 db Tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 cs. vegyes zöldség
  • olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • zöldség zöldje



 Az olajon megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát. Lehúztam a tűzről és hozzákevertem a fűszerpaprikát. Visszatettem a tűzre és a megmosott, felkockázott sertéscombot fehéredésig pirítom. 
Majd felöntöm vízzel, hozzáadom a babot és együtt főzöm tovább. Közben a zöldségeket megtisztítom, felkockázom és hozzátettem a leveshez. Ízesítem Tv paprikával, paradicsommal, sóval, borssal...
Mikor majdnem megfőtt beleteszem a felkockázott burgonyát és a zúzott fokhagymát, és készre főzöm. Mielőtt levenném a tűzről akkor teszem bele a zöldség zöldet.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy itt jártál nálam! Látogass meg máskor is.