Oldalak

2014. május 28., szerda

EPRES PITE

Érik az eper!!! Így ki kell használni minden lehetőséget, ami eperből készül. 
Természetesen sütés közben belefér egy kis csemegézés is, hogy megbizonyosodjunk róla mennyire finom. :)




Hozzávalók 
- a tésztához: 
  •  30 dkg liszt
  •  20 dkg Liga
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
- a töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 5 dkg étkezési keményítő 
  Tésztához a lisztet elmorzsoltam a porcukorral és a Ligával, majd a tojássárgájával összegyúrtam. Fóliába becsomagoltam és a hűtőbe raktam 1 órára.
Ezután a 2/3-át félretettem a rácsozáshoz, a többit lisztezett deszkán kinyújtottam annyira, hogy egy 24 cm-es piteformába beleférjen  és az oldalára is jusson.
A túlnyúló részeket levágtam és az alját megszurkáltam villával.
A megtisztított, megmosott epret egy lábasba tettem 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároltam úgy, hogy egy kicsit darabos legyen benne az eper. A maradék vizet elkevertem a keményítővel és az eperre öntöttem, hogy besűrűsödjön. Vigyázni kell vele, hogy ne forraljuk fel.
Az epertölteléket a tésztára halmoztam és maradék tésztával berácsoztam
Előmelegített sütőben készre sütöttem.




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~
    

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy itt jártál nálam! Látogass meg máskor is.