Aki szereti a kínai ételt annak bátran ajánlom ezt a szezámmagos csirkét.
Nagyon finom és sokkal puhább a hús, mint amit árulnak. :)
Az ötletet innen vettem, de egy picit változtattam rajta.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás sárgája
- 1 kk. olívaolaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 kk. só
- 1-1,5 dl víz
- 4 ek. ecet
- 4 ek. méz
- 5 ek. ketchup
- 3 ek. szezámmag
- olaj
A bunda hozzávalóit is összekevertem. A vizet apránként adagoltam hozzá, hogy ne legyen folyós. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kevertem. A felkockázott húst a bundába mártottam, és forró olajban kisebb adagokban kisütöttem. Közben a tojásos massza sűrűsödne, akkor egy pici vízzel hígítottam még.
Papírtörlőre szedtem, kicsit lecsöpögtettem , majd a mázban megforgattam.
Kukoricás, párolt rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm, hogy itt jártál nálam! Látogass meg máskor is.