Imádjuk a krémes sütiket, köztük ezt a Hólabdát is. Így az ünnepek sem telhettek úgy, hogy ne sütöttem volna meg. Igaz kicsit időigényes "munka", de volt segítségem. :)
Piskóta:
- 7 db tojás,
- 7 ek cukor,
- 2 ek víz,
- 7 ek liszt,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 2 ek kakaó.
- 20 dkg Liga,
- 1/2 l szójatej,
- 5 ek liszt,
- 5 ek porcukor,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- ízlés szerint egy kis Rum (de ez el is hagyható).
- 10 dkg minőségi csoki,
- étolaj,
- kókuszreszelék.
A tojássárgáját a vizet habosra keverjük a cukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk. Végül óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Egy kivajazott, kilisztezett nagyobb méretű tepsibe öntjük a piskóta tésztát és megsütjük.
A krémhez a vajat porcukorral kikeverjük. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a vajas krémmel és vaníliás cukorral. Ízlés szerint Rummal ízesítjük. De csak egy keveset öntsünk hozzá, mert a krémünk híg lesz.
Tésztalapból apró korongokat szúrunk ki.
Jaj, de megkívántam :)
VálaszTörlésSajnos elfogyott. De majd legközelebb gondolok rád Ildikó. :)
VálaszTörlés