A tokány egy, pörkölt módra készült étel, borssal, gombával, füstölt szalonnával, tejföllel ízesítve. A magyar konyha egyik legősibb húsételfélesége.
Én a füstölt szalonnát kiszoktam belőle hagyni. De most a gomba is kimaradt, mivel nem volt itthon. :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagydoboz laktózmentes tejföl
- 1 cs durumdarából készült tészta (Gyermelyi)
- kakukkfű
- só
- bors
- tárkony
- habaráshoz liszt
A felkockázott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A csíkokra vágott csirkemellet is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük. Megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük egy pohár vízzel.
Addig főzzük, még a hús meg nem puhult. Ha készre főtt, tejföllel és liszttel behabarjuk.
Jó étvágyat kívánok!
~~~Erika~~~
Nagyon guszta! Pont ma nem vacsoráztam és most úgy korog a gyomrom ahogy nézem ezt a finomságot!
VálaszTörlésÉvike, én is csak egy banánt ettem vacsorára. :)
VálaszTörlésNagyon jol nez ki, fincsi! :)
VálaszTörlésKatám bizony az. Próbáld ki, gyorsan megvan. :)
VálaszTörlés