Egyszerű és gyors sütemény. És még sütni sem kell. :) 1-2 óra alatt a piskóta megpuhul és már fogyasztható is.
Alsó réteg: babapiskóta
- 1.5 dl kávé
- 2 teáskanál cukor
- 2 ek. Rum
- 20 dkg babapiskóta (tojás nélküli)
Középső réteg: tejszín(es)hab
- 2.5 dl HULALA ( vagy más jellegű tejszín)
- 2 kávéskanál porcukor -elhagyható
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- kb. 4 evőkanál víz
- 8 dkg vaj
Egy jénai tál alját kirakom a babapiskótákkal. A kávét, cukrot és a Rumot elkeverem, és lassan egy evőkanál segítségével meglocsolom a piskótákat. Egyszerre keveset öntöttem rá, hogy biztosan felszívja az összes folyadékot.
A középső réteghez a tejszínt félig felhabosítottam majd hozzáadtam a kakaóporral elkevert cukrot, vanília cukrot és tovább habosítottam, míg kemény nem lesz a tejszínhab. Az így kapott csokihabot elsimítottam a piskótán.
A felső réteghez a hozzávalókat összefőztem annyi vízzel, hogy kenhető állaga legyen a csokimáznak. Lehúztam a tűzről és belekevertem a vajat, és rácsurgattam a hab tetejére.
1-2 órára betesszük a hűtőbe és fogyaszthatjuk is. :))
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm, hogy itt jártál nálam! Látogass meg máskor is.