Nem tudtunk ellenállni Limara csokis kiflijének, így muszáj volt, hogy süssek én is egy adagot. Szokás szerint nem bántuk meg. Nagyon finom volt, és bizony hamar el is fogyott.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 ek barna cukor
- 1kk. só
- 2 ek. tejpor
- 0.5 dl olaj
- 3 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
Töltelék:
- 10 dkg étcsoki
- 3 dkg kakaópor
- 3-4 ek házi baracklekvár
- 3 dkg barna cukor
A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk az élesztővel. Elkeverjük a
sóval, a cukorral és a tejporral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat és egy
könnyű, hólyagos tésztát dagasztunk és meleg helyen letakarva a duplájára
kelesztjük.
Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A csokoládét aprító géppel ledaráljuk, elkeverjük a
kakaóporral és a cukorral. Annyi lekvárt adunk hozzá, amivel
kenhető krémet kapunk. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk
és négy egyforma cipóra osztjuk. Kb. 2 mm vastag kör lapot nyújtunk az
első cipóból, megkenjük töltelékkel, és beborítjuk egy másik cipóból
nyújtott körlappal. Egy pizzavágóval nyolc cikkre vágjuk. Egyesével
feltekerjük, majd sütőpapíros tepsin újrakelesztjük legalább 20 percig. Végül lekenjük
tojássárgájával kikevert tejjel és 200 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Nagyon szép! Ugye milyen finom? Nem olyan rég sütöttem meg én is és nagyon ízlett!
Bizony finom volt! Ügyesen elfogyott. :)
Megjegyzés küldése