2013. augusztus 3., szombat

KRÉMES SZEDER FAGYLALT

A meleg miatt, szinte majdnem mindennap készítek valami gyümölcsös fagyit. Mindenkinek jól esik egy hűtött /fagyasztott finomság. 
A kertben sorra érnek be gyümölcsök, már amelyik nem potyog le a nagy szárazság miatt. Most éppen a szeder érik. Nagyon szeretjük frissen, hűtve. És jut még a fagylalt készítéséhez is. :)))





Hozzávalók: 
  •  30 dkg szeder
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg xilit/méz
  • 25 dkg Mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • pár csepp citrom leve

A megmosott szedret botmixerrel /turmixgéppel összetörtem, majd egy szűrő segítségével átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele a fagyiba. Az átpasszírozott  szederhez hozzáadtam a cukrot/mézzet és jól kikevertem. A tojások sárgáját habosra felvertem, hozzáöntöttem a szederhez és jól összekevertem a mascarponéval együtt. Ízesítettem még pár csepp citrom levével. A tejszínt félig felvertem, majd óvatosan összeforgattam a szederkrémmel. Beleöntöttem a fagyigépbe és jól kidolgoztattam 30 perc alatt.






Jó habosra felveri a gép. :)
 


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: