Hozzávalók:
- sárgabarack
- cukor
- borkén
- gyógyszertári szalicil
A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni.
Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig.
Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése