Barbinál láttam meg ezt a édes csemegét, nassolni valót. Mert szerintem az, mert igencsak eteti magát, annyira finom. :)
Volt itthon egy kis maradék mogyoró krém, és felhasználtam. Viszont egy kicsit kevés volt a tésztára, de mi ezt nem bántuk.
Barbi receptjét használtam fel, egy kis módosítással.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- fél csomag (25 g) élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g) - én csak 1 csapott evőkanál cukrot tettem bele
- 3 evőkanál olaj - én 5 evőkanál olajjal készítettem el
- Nutella, jó sok
Elkészítése:
- A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
- Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
- Felét megkenjük nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük mert kifolyik sütéskor.
- A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
- A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
- Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Erika nagyon szépek lettek, köszönöm szépen, hogy megemlítettél! :)
Barbi, én köszönöm a receptet! És örülök neki, hogy a blogomra találtál!! :)
Megjegyzés küldése