A múltheti legnagyobb melegben semmi sem eset jobban, mint egy jól lehűtött friss meggyleves. És ha van hozzá házi készítésű tejszínhabunk... az már mennyei lehet.:) Sajnos nekem ép akkor nem volt itthon, így nélküle ettük meg a levest, de nagyon jól esett. :) De az ínyencek még vanília fagyival is ehetik. :))
Hozzávalók:
- 70 dkg kimagozott meggy
- 8 ek cukor
- 1/2 citrom felkarikázva
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3-4 db faháj db-ok
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 kisdoboz laktózmentes tejföl
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
A meggyet odatettem főzni 8 dl vízzel. Beletettem a cukrot, és vaníliás cukrot és elkevertem benne. Majd hozzáadtam a szegfűszeget, fahéjat a megmosott, felkarikázott citromot.
Közben a tejfölt egy kis vízzel és pudingporral csomómentesre kevertem. Mikor felforrt a víz a meggyel, akkor behabartam vele. 5-6 percig még főztem a habarással. Lehűtöttem és kivettem belőle a citromkarikákat. Hűtve a legfinomabb. Házi készítésű tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése