A sertéskarajról általában a rántott hús, és a töltött karaj jut először az eszünkbe. Legalábbis a férfiaknál biztos így van. :))
Én a karajból most egy egyszerűbb változatot készítettem el, de így is nagyon finom volt.
Mennyiséget nem írok, mert így mindenki a
személyek számának függvényében készítheti el a szükséges mennyiséget.
Hozzávalók:
- sertéskaraj szeletek
- só
- bors
- vaj
- kemény sajt (ementáli vagy gouda) de ízlés szerint bármilyen lehet
- édesnemes paprika
A sajtot lereszelem és elosztom a húsok tetején. Megszórom mindegyik tetejét pirospaprikával. Majd egy vékony vajszeletekkel befedem őket.
Előmelegített sütőben addig sütöm a húst, még a tetején meg nem olvad a sajt és enyhén barnás színt nem kap.
Főtt burgonyával tálalom.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése