Bármilyen sült húsokhoz, vagy hideg tálakhoz kínálhatjuk. De önmagában is fogyasztható, akár egy szelet barna/rozs kenyérrel is.
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt tarja
- 15 dkg burgonya
- 1 db alma
- 10 dkg csemege uborka
- 2 db főtt tojás ( én csak a tojássárgáját tettem bele)
- borsó
- kisebb lila hagyma
- répa
- majonéz
- laktózmentes tejföl
- só
- bors
- mustár
- citrom párcsepp leve
- A burgonyát héjában megfőzzük. Majd még melegen lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
- A répát megtisztítjuk, felkockázzuk és a borsóval együtt feltesszük főzni. Ha megfőtt leszűrjük.
- Közben a tojásokat is megfőzzük. Majd apróra vágjuk.
- A főtt tarját szintén felkockázzuk.
- Csemege uborkát is felkockázzuk
- A lila hagymát vékonyra szeljük.
- A majonézt ( kb. 4-5 ek.) elkeverjük a tejföllel, mustárral. Sózzuk borsozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük.
- Ezután az összes hozzávalókat tegyük bele egy nagyobb tálba, öntsük hozzá a mártást, és óvatosan keverjük össze. És a végén adjuk hozzá az apró kockára vágott almát.
- Tegyük egy pár órára a hűtőbe, de legjobb ha egész éjszaka a hidegen tartjuk
- Tálaláskor petrezselyemmel is díszíthetjük.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése