Nagyon megkedveltük ezt a "piskótát".
Sokkal finomabb, mint a rendes hagyományos alapon, tojásból készült piskótalap. Szaftosabb, puhább... és nagyon eteti magát. :)) Így legalább a lányom is nyugodtan ehet belőle, nem kell félni az allergiája miatt.
A piskótához:
- 15 dkg barna cukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 4 ek. kakaó
- 1 tk. szódabirkarbóna
- 1 cs. bourbon vanillia
- 1 tk. fahéj
- 2,5 dl víz
- 2 tk. ecet
- 1,2 dl olaj
A száraz hozzávalókat összekevertem egy tálba, majd hozzáöntöttem a nedves termékeket. Jól elkevertem, és egy sütőpapírral kibélelt 17 cm-es kapcsos formában öntöttem. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. Ha kihűlt, akkor akkor a piskótát ketté vágtam középen.
Kakaós krém:
- 3 dl szójatej
- 3 ek. liszt
- 15 dkg Liga
- 15 dkg barnacukor
- 2 ek. kakaó
Közben a vajat a maradék cukorral kikevertem, majd mikor elolvadt a cukor hozzáadtam a kakaóport is. Utána a vajas krémhez hozzáadtam a főzött krémet. Alaposan kikevertem és megtöltöttem a 3 részre vágott piskótát úgy, hogy maradjon a torta tetejére és a díszítésére is egy kis krém.
- 10 dkg porcukor
- 2 ek, kakaó
- 2 ek. olaj
- 2 ek. forró víz
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése