2014. április 22., kedd

JUHTÚRÓS RUDACSKÁK




Hozzávalók: 
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg Liga
  • 1 teáskanál só
  • 1+1db tojássárgája
  • szezámmag, köménymag... ízlés szerint

A juhtúrót a liszttel a puha Ligával  elmorzsoltam. Hozzáadtam a sót és az 1db tojássárgáját, majd összegyúrtam és lisztezett  deszkán nem túl vékonyra  ( kb. 1 cm vastagra) kinyújtottam.
A tojássárgáját kikevertem 1-2 evőkanál vízzel, ezzel megkentem a tészta tetejét. Szezámmaggal megszórtam és derelyevágóval csíkokra vágtam. Kivajazott tepsire helyeztem őket, és előmelegített sütőben készre sütöttem.





Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: