2016. március 4., péntek

.KUKORICÁS-HAGYMÁS CSIRKECOMB




Hozzávalók: 
  • 4 db kisebb csirkecomb
  • 1-2 tk. csirkefűszer
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj 
  • 2.5 dl paradicsomlé vagy 1.5 dl sűrített paradicsom
  • 25 dkg csemegekukorica
  • metélőhagyma
  • só, ízlés szerint
A megmosott, megtisztított csirkecombokat kettévágtam. Leitattam róla a vizet és bedörzsöltem őket csirkefűszerrel. 
Felforrósítottam az olajat a serpenyőben, és minden oldalukon megpirítottam a csirkecombokat. Hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát, és kevergetve pár percig együtt sütöttem őket.
Felöntöttem paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal és lefedve addig főztem míg teljesen meg nem főtt. Ha sok levet ereszt a hús, akkor ajánlatos fedő nélkül főzni a csirkecombokat.
Hozzáadtam a csemegekukoricát, és 5-6 percig rotyogtattam még, közben  lehet még ízesíteni. Lehúztam a tűzről, metélőhagymával és petrezselyemmel megszórtam őket. 
Olívabogyós, párolt barna rizzsel tálaltam. 



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: