Alchri blogját (is) már régóta követem. Pár éve találtam meg nála ezt a receptet, és nagyon megszerettük. Elég sokszor készítek a hétvégén. Szeretjük a savanykást ízt a burgonyán.
Hozzávalók:
- fejenként 1 nagy csirkecomb
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 dl olaj
- 2 db hagyma
- igény szerint burgonya
- oregánó
- só
- bors
- paradicsom
- petrezselyem
Csirkecombokat megsóztam, nagy tepsibe tettem. A burgonyákat cikkekre vágva mellé teszem. A hagymákat nagyobb db-ra vágva mellé tettem, sóztam, borsoztam, leöntöttem az egészet citromlével, olivaolajjal, oregánóval fűszereztem.
Fokhagymát kis kockákra vágva megszórom a tetejét, majd megsütöttem 200 fokon 30-40perc alatt.
Közben félbevágtam a paradicsomokat. Kivettem a sütőből a tepsit és a paradicsomokat a csirke közé tettem. Leöntöttem olajjal még, felvágott petrezselyemmel és fokhagymával még megszórtam. Visszatoltam a sütőbe még 15-20 percre.
Jó étvágyat kívánok!!
~~~Erika~~~
3 megjegyzés:
Ez nagyon guszta:) Ízlene nekem is:)
Nahat, ez egy nekem valo recept! Nincs vele sok gond, lehet mellette dolgozni! Mai vacsora. :)))
Lányok, tényleg nagyon finom. Elég sokszor készítek magunknak, és azt veszem észre, hogy egyre több citrom levével öntöm le,mert annyira jó, pikáns ízt ad a burgonyának.
Megjegyzés küldése