Gyorsan elkészíthető akár uzsonnára vagy vacsorára is. De még egy jó minőségi bor is kitűnő lehet mellé az esti beszélgetésekhez. :)) Alapvető hozzávalói az összetevők, amely szinte mindig van a kamrában.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 doboz natúr joghurt (nálam laktózmentes)
- só
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
- 1 csokor újhagyma
- 1 kisebb pritamin paprika
- 15 dkg füstölt szalaonna
- 10 dkg sajt
- őrölt bors
- só
A tésztához a lisztet a sütőporral összekevertem. Hozzáadtam a csipetnyi sót, a tojássárgáját majd a joghurtot. Az egészből egy sima tésztát gyúrok össze. Egy piteformát kikenek vajjal, majd megszórom liszttel, és belehelyezem a tésztát. (az enyém 30x20 cm-es)
A töltelékhez az újhagymát apró karikákra vágom. A kicsumázott paprikát és a szalonnát is felkockázom. Majd a tészta tetejére rakom őket, egy kissé belenyomkodva. Reszelt sajttal beterítettem a tetejét. Ízlés szerint sóztam még, illetve friss őrölt borssal ízesítettem. Majd előmelegített sütőben készre sütöttem.
Ha valaki szereti a füstölt sajtot, azzal is kipróbálhatja. Nagyon finom úgy is. :))
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
De szép, s finom is biztos vagyok benne.
Nagyon finom volt. Gyorsan elfogyott. :))
Megjegyzés küldése