Reggelire, tízóraira... nincs is jobb, egy frissen elkészült, ízesített kiflinél. És, hogy laktatóbb legyen, készíthetünk melléje túrókrémet is.
Limarától vettem az ötletet, amit nem csak a blogján, hanem a Nők Lapja múltheti számában is olvasható.
Egy kis változtatással elkészítettem, és nagyon finom volt! :)
2013/8/13.
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 3 ek olaj
- 1 dl víz
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 dkg élesztő
- 6 dkg puha vaj
- 1 kk só
- szezámmag a szóráshoz
Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a sóval.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Két egyforma darabja vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk kb. 2 mm vastag körlapra, megkenjük a sós vajjal, majd beborítjuk egy másik, ugyanekkorára nyújtott tésztalappal. Óvatosan összenyomkodjuk, pizzavágóval 16 cikkre vágjuk, és feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket. 20 percig pihentetjük őket,. A megkelt kifliket vízzel lepermetezzük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha megsült, akkor hideg vízzel újból lepermetezzük.
Sült paprikás túrókrém:
Egy darab kápiapaprikát 220 fokon megsütjük, majd mikor fekete lesz a héja, kivesszük a sütőből. Edénybe tesszük, letakarjuk pár percre majd lehúzzuk a héját.
20 dkg tehén- és 15 dkg juhtúrót összekeverünk. Hozzáadunk 5 dkg vajat és 2 ek tejfölt. A sült paprikát apróra felkockázzuk, és a krémbe forgatjuk. Ízesítjük 1 teáskanál római köménnyel (esetleg édesköménnyel), majd beleforgatunk egy kisebb szál apróra vágott póréhagymát.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése