Gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény. Szinte minden megtalálható hozzá a kamra polcán.
Hozzávalók a tésztához:
- 17 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- csipet só
A töltelékhez:
- 50 dkg lecsöpögtetett meggybefőtt
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 0.5 dl meggylé
- 0.4dl cseresznyelikőr (el is hagyható)
A tésztához a vajat felkockáztam, hozzáadtam a sót, a lisztet és 5 ek. hideg vizet. Jól összedolgoztam, majd letakarva fél óráig hideg helyen pihentettem. Ezután a tészta 3/4-ed részét kinyújtottam, és kb. 24 cm-es kivajazott piteformába tettem úgy, hogy pereme is legyen. A kilógó széleket le kell vágni.
Töltelékhez a meggyet odatettem felforrni, közben a keményítőt a meggylével csomómentesre kevertem, és ráöntöttem a meggyre. Hagyom besűrűsödni. Ízesítem a likőrrel, és miután langyosra hűtöttem átszedtem a formában lévő tésztára. Elosztottam rajta, hogy egyenletes vastagságban legyen a gyümölcs. A megmaradt tésztát szintén kinyújtottam és befedtem vele a tölteléket. A széleket lenyomkodtam. A pitét lekentem vízzel, és előmelegített sütőben készre sütöttem. A formában hagyom kihűlni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
1 megjegyzés:
Nagyon szeretünk mindent, ami pite, vagy lepény, és ami gyümölcsös. :) Nagyon szép lett a te pitéd! :)
Szeretnélek jobban megismerni, így játékra hívlak, kukkants be hozzám! :)
Megjegyzés küldése