Juditkánál láttam meg ezt a receptet. Kíváncsi voltam az ízére, és el is készítettem egy kis változtatással..
Nagyon finom volt. A paradicsom íz egyáltalán nem érezhető rajta, de nem is lenne jó, mert csupán csak színt ad a süteménynek.
Hozzávalók a tésztához:
- 12 ek. étolaj
- 12 ek porcukor
- 12 ek házi sűrített paradicsom
- 50 dkg liszt
- 1/2 cs. szalalkáli
Krémhez:
- 6 dl laktózmentes tej
- 6 ek. rétesliszt
- 25 dkg Vénusz vaníliaízű margarin laktózmentes
- 20 dkg porcukor
Az olajat, és a porcukrot hozzáadtam a szalalkális liszthez, majd összegyúrtam annyi sűrített paradicsommal, hogy egy rugalmas tésztát kapjak.
A tésztát 4 részre osztottam, és mindegyiket egy 20x35 cm-es lappá nyújtottam. Egy tepsi hátoldalán (egyenként) előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütöttem.
A tejből és a lisztből sűrű krémet főztem, és hagytam kihűlni. A margarint a cukorral kihabosítottam és a kihűlt krémmel összekevertem.
Háromfelé vettem a krémet, és megtöltöttem vele a lapokat. Egy éjszakát hideg helyen pihentettem, hogy a tészta megpuhuljon, majd porcukorral megszórtam a tetejét, és máris lehetett szeletelni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése