FINOMFŐZELÉK
Hozzávalók:
- 35 dkg zöldborsó
- 35 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen (megpucolt)
- 25 dkg karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vaj
A besamelhez:
- 3 ek liszt
- 3-4 dl tej
- 2 ek. vaj
A zöldségeket apró kockára vágtam, a karfiolt kisebb rózsákra szedtem.
Egy evőkanálnyi vajat felolvasztottam, majd megforgattam őket, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ép csak ellepje a zöldségeket. Ízesítettem sóval és borssal.
Közben elkészítettem a besamelt: felolvasztott vajra rászórtam a lisztet, és folyamatosan kevergettem, hogy ne legyen csomós. Vigyázni kell vele, nehogy piruljon. Felöntöttem tejjel, és csomómentesre kevertem. Tejfölszerű masszát kell kapnunk.
A kész besamelt a zöldségekre öntöttem, pár percig forraltam így folyamatos kevergetés mellet kiforraltam. Ha szükséges, akkor tejjel állíthatunk még a sűrűségén.
A végén megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Forrás: Innen
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése