Kedvenc lányom már hiányolta, hogy rég volt az egyik kedvence, a meggyes kifli. :)
Mivel már meggy már rég nincs, így nem maradt más, mint a meggybefőtt megkezdése.
Dagasztás után meg úgy gondoltam, hogy nem kifliket készítek, hanem a tésztát 1/3 - 2/3 arányban elosztom. A nagyobb részt egy nagyobb, kikent tepsibe helyeztem. Rátettem a tölteléket, és kisebb részt kinyújtottam, és derelyevágóval felszeleteltem. Ezekkel a csíkokkal rácsokat képeztem a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőben készre sütöttem.
Mivel tojásfehérjét nem használok, így sütés előtt nem is kentem meg a tészta tetejét, hanem sütés után melegen hideg vízzel "megkentem" a rácsokat.
Hozzávalók a tésztához:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg vaj (én csak olajjal dagasztok)
- 7 dkg cukor
- 1 ü. magozott meggybefőtt,
- ízlés szerint cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
A meggybefőttet leszűrtem, és a levét kimertem. Kiegészítettem vízzel 4dl-re, és ha szükséges adok hozzá még cukrot, majd ebben főztem meg a pudingot. Mikor besűrűsödött levettem a tűzről, mindjárt belekevertem a meggyszemeket, és hagytam kihűlni.
Az élesztőt 1 teáskanál cukorral a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalókkal bedagasztottam. Letakarom és kelni hagyom, amíg a tészta a duplája lesz, kb. 1 óra.
Innentől a fent leírtak alapján folytattam.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése