Tavaly is elkészítettem Katalin receptje alapján, így az idén sem maradhatott ki.
Egy kicsit most módosítottam rajta, ezáltal krémesebb gulyáskrémet sikerült alkotnom. Ha lehet ilyet mondani egy gulyáskrémre. :)
Hozzávalók:
- 3 kg hámozott paradicsom
- 3 kg kápia paprika
- 1 kissebb zellergumó zöldje nélkül
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- 7-8 db babérlevél
- 6 ek. só
- 7 mk. fűszerpaprika
- 2 mk. őrölt bors
- 2 mk. őrölt köménymag
- gyógyszertári szalicil
A zöldségeket felkockáztam, majd kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel együtt fedő nélkül puhára főztem. Közben kóstolgattam, hogy melyik fűszerből kell még tenni. Nem árt ha egy kicsit sósabb.
Mikor megfőtt, botmixer segítségével pürésítettem , levettem a tűzről és a babérleveleket kiszedtem.
Egy szűrő segítségével átpasszíroztam, hogy a héjtól és a magoktól megszabaduljak. Majd visszatettem, és tovább főztem még kb. 10 percig,
Még forrón, üvegekbe töltöttem, mindegyik tetejére egy késhegynyi szalicilt tettem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Megjegyzés: mint tavaly most is csak piros húsú paprikát használtam, de az intenzív íz végett kevesebb zellergumóval ízesítettem. Az átpasszírozással sokkal krémesebb az állaga, és persze magmentes. :)
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése