Eddig még nem készítettem saját ketchupot. Mivel nagyon szeretjük, így gondoltam kipróbálom.
Elsőként Limara receptjével kezdtem. Ismerve a többi finomságait, így mindjárt dupla adaggal indultam... És milyen jól tettem, nagyon finom!
Hozzávalók:
A hagymát apróra vágtam, majd kevés olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát, kisebb darabokra vágott paradicsomot, paprikát, cukrot, ecetet, sót, mustár és a többi fűszereket. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főztem, közel két órán keresztül.
Ezután botmixer segítségével pürésítettem, és egy szűrőn átpasszíroztam. Visszatettem a tűzre, és tovább főztem, míg a kellő sűrűséget el nem érte.
Közben kóstolgattam, de úgy találtam, hogy további fűszerezést nem igényel. Én kevesebb vörösborecetet és barnacukrot tettem bele először, de így is hagytam.
Lehúztam a tűzről, üvegekbe töltöttem, és pár percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket kihűlni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése