Hozzávalók:
- 35 dkg fejtettbab
- 20 dkg tisztított sárgarépa és fehérrépa vegyesen
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 zellerszár
- 1 kis fej hagyma
- 1-2 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 kis paradicsom
- 1 1/2 ek liszt
- 2 ek zsír
- 2 kk. pirospaprika (fűszerpaprika)
- levesbetét
A babot kb 2-2,5l vízzel feltettem főni. Hozzáadtam a vöröshagymát, fokhagymát, feldarabolt zöldségeket.
Mikor felforrt tovább ízesítettem babérlevéllel, zöldpaprikával, paradicsommal, ízlés szerint sóztam, borsoztam.
Közben a zsiradékot felforrósítottam, zsemlyeszínűre pirítottam a lisztet, lehúztam a tűzről és pirospaprikával meghitettem. Felöntöttem kevés hideg vízzel és csomómentesre elkevertem.
Ha a bab megfőtt, a rántást a levesbe öntöttem, folyamatos kevergetés mellett felforraltam és beletettem egy maréknyi levesbetétet és készre főztem. Mielőtt levettem volna a tűzről beletettem a petrezselymet és zellerszárat.
Megjegyzés: mikor a leves kihűlt, kiszedtem belőle babérleveleket, paprikát, paradicsomot és zellerszárat.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése