Hozzávalók:
- 1.5 kg paradicsom
- 4 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk. oreganó
- 2 tk. kakukkfű
- 2 mk. konyhasó!
- 5 kisebb babérlevél
A paradicsomokat megmostam, kocsányukat eltávolítottam, majd feldaraboltam a gyümölcsöket. A vöröshagymát és fokhagymát apró kockára vágtam.
Lábosba téve, kis lángon folyamatosan kevergetve odatettem főzni, közben a fűszerekkel beízesítettem.
Mikor elérte a kellő sűrűséget (kb. 1 óra), akkor a babérleveleket kiszedtem, és a botmixerrel pürésítettem.
Egy szűrő segítségével átpasszíroztam, hogy héjtól és a magoktól megszabaduljak. Visszatettem a tűzre, és tovább főztem, kb még 1/2 órát.
Még forrón üvegekbe töltöttem, lezártam és pár percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket kihűlni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése