Hozzávalók: 2 db 720 ml-es és 1 db 800 ml-es üveghez:
- 8-9 db paprika
- koriandermag
- mustármag
- szemes bors
- babérlevél
Felöntőléhez:
- kb 1,3 l víz
- 1 dl 20 %-os ecet
- 3-4 ek. cukor
- 2 ek asztali só!
- borkén
A paprikákat megmostam, kicsumáztam és hosszában négyfelé vágtam.
Az előkészített üvegekbe belepakoltam paprikákat. Vigyázni kell, hogy ne túl szorosra, mert megpuhulhatnak.
Mindegyik üvegbe szórtam 1/2 -1/2 kávéskanál koriandermagot, mustármagot, 1-1 kávéskanálnyi szemes borsot, és 1-1 db babérlevet.
A felöntőlevet elkészítettem hidegen, ügyelve arra, hogy a só és a cukor teljesen elolvadjon. Majd az üvegekbe töltöttem, a tetejére 1-1 késhegynyi borként tettem, majd lezártam őket.
Megjegyzés: a felöntőlé mennyisége függ, hogy mennyire szorosan vagy lazábbra rakjuk a paprikákat. A cukor hozzáadását is figyelni kell. Én 4 evőkanál cukorral ízesítettem, de természetesen lehet kevesebb mennyiséggel is, csak akkor ecetesebb lesz a savanyúságunk.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése