Hozzávalók:
- 12 dkg Liga
- 18 dkg barna cukor
- 1 cs. bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás sárgája
- 1/2 tk. foszfátmentes sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 kk. ecet
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg aszalt vörös áfonya
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A ligát habosra kevertem a barna - és a vaníliás cukorral. Hozzáadtam a tojások sárgáját és az ecetet, és addig kevertem, amíg sima masszát nem kaptam.
Hozzáadtam a szitált lisztben elkevertem a sütőport és szódabikarbónát, majd a zabpelyhet is. Ha mindet jól elkevertem, akkor beleforgattam az áfonyát is.
Egy teáskanálnyi adagot helyeztem a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól távol, mert terülni fog a tészta sütés közben. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
Ha kisült, sütőrácsra téve hagytam kihűlni őket.
Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd becsíkoztam vele a sütiket.
Megjegyzés: mivel nincs benne tojásfehérje így jobban szétterül sütés közben. Ezt a mennyiséget két sütőlemezen osztottam el, és úgy sütöttem meg őket.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése