Nagyon szeretjük a csirkéből és a főleg főhúsokból készült ételeket. Csak az a lényeg, hogy sütve legyen. :))
Mártinál megláttam, ezt a főételt, és eszembe jutott, hogy milyen rég készítettem én is. Így egy pár napra megoldódott megint az ebédünk. :))
Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb kicsontozva
- 30 dkg gomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 3-4 ek kész lecsó (én fagyasztott lecsót használtam)
- olaj a sütéshez
- só
- bors
- paprika
- laktózmentes tejföl
- 4 db tojássárgája
- 1/2 kg liszt
- hideg víz
Nokedli hozzávalóit összekevertem annyi vízzel, hogy keményebb tésztát kapjak, majd forró, sós vízben kiszaggattam. És mikor feljönnek a víz tetejére leszűröm.
Az olajban üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva beletettem a pirospaprikát és a felkockázott csirkecombokat. Ízesítettem sóval, borssal, majd egy csepp vizet öntöttem hozzá és lefedve pároltam. Mikor majdnem kész hozzáadtam a feldarabolt gombát és a kész lecsót is. Ízesítettem pár db karikákra vágott zöld paprikával is. Mikor megfőtt minden egy pohár tejföllel behabartam. Ha valaki sűrűbb zaftot szeretne, tehet a habarásba 1-2 tk lisztet is.
Kifőtt nokedlivel tálaltam.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
3 megjegyzés:
Ó ez nagyon guszta, de szívesen belekanalaznék most!
Ugye,hogy ugye? örülök, hogy hozzájárultam a finom ebédhez :)
Köszönöm Évike!!
Márti: ezért is jó böngészni másoknál. Előjönnek az ötletek és a finomságok. :))
Megjegyzés küldése