...vagy nálam zebra szelet.
Illéskrisznél láttam meg ezt a receptet, és mivel nagyon megtetszett én is elkészítettem egy fél adagot.
Egy kis változatossággal szerettem volna "megbolondítani" miszerint rumba áztatott magozott meggyet akartam a krémbe tenni, de annyira elgondolkoztam valamin, hogy kifelejtettem belőle. :)) Majd legközelebb. Viszont így is nagyon finom volt, mert hamar elfogyott. :))
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 3 ek kakaó
- 2 ek baracklekvár
- 1 ek rum
- 2.5 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- kb. 1.5 dl szójatej
A hozzávalókat jól összegyúrjuk annyi tejjel, hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk. Én egy 31x7x9 cm-es formát kibéleltem folpackkal úgy, hogy kilógjon a formából. Majd 3 egyenlő részre osztjuk, és kókuszreszelékkel megszórt alapon akkora lapot nyújtunk, hogy beleférjen a formába.
Krém:
- 1.5 dl szójatej
- 1.5 ek liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2.5 ek porcukor
- 2.5 dkg vaj
- 7.5 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 2 kk étolaj
A tejből a lisztből a vaniliás cukorból és a kókusz feléből sűrű pépet főzzünk, és kihűtjük.Majd hozzáadjuk a porcukrot
és a maradék kókuszreszeléket és a vajat. Habosra keverjük (én ekkor szerettem volna beletenni a krémbe a rumba áztatott magozott meggyet) és megtöltjük a lapokat. Az első lapot a tepsibe helyeztem, rákentem a krém felét, majd a
második lap jön és a krém másik fele. A végén az utolsó lappal befedtem a
süteményt. Tetejére olvasztott csokimáz került és 2-3 óráig a hűtőben pihent. Tálalás előtt a folpack segítségével kiemeltem a formából, majd lecsúsztattam róla. Azonnal szeletelhető.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! én is jártam már úgy, hogy kimaradt ez-az :)
Köszönöm Márti!!
Megjegyzés küldése