2013. április 2., kedd

ZEBRA KOCKA...

...vagy nálam zebra szelet. 
Illéskrisznél láttam meg ezt a receptet, és mivel nagyon megtetszett én is elkészítettem egy fél adagot. 
Egy kis változatossággal szerettem volna "megbolondítani" miszerint rumba áztatott magozott meggyet akartam a krémbe tenni, de annyira elgondolkoztam valamin, hogy kifelejtettem belőle. :)) Majd legközelebb. Viszont így is nagyon finom volt, mert hamar elfogyott. :))




Hozzávalók: 
  • 25 dkg darált keksz
  • 3 ek kakaó
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 ek rum
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • kb. 1.5 dl szójatej
A hozzávalókat jól összegyúrjuk annyi tejjel, hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk. Én egy 31x7x9 cm-es formát kibéleltem folpackkal úgy, hogy kilógjon a formából. Majd 3 egyenlő részre osztjuk, és kókuszreszelékkel megszórt alapon akkora lapot nyújtunk, hogy beleférjen a formába.

Krém: 
  • 1.5 dl szójatej
  • 1.5 ek liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2.5 ek porcukor
  • 2.5 dkg vaj
  • 7.5 dkg kókuszreszelék
Tetejére: 
  • 1 tábla étcsoki
  • 2 kk étolaj 
A tejből a lisztből a vaniliás cukorból és a kókusz feléből sűrű pépet főzzünk, és kihűtjük.Majd hozzáadjuk a porcukrot   és a maradék kókuszreszeléket és a vajat. Habosra keverjük (én ekkor szerettem volna beletenni a krémbe a rumba áztatott magozott meggyet) és megtöltjük a lapokat. Az első lapot a tepsibe helyeztem, rákentem a krém felét, majd a második lap jön és a krém másik fele. A végén az utolsó lappal befedtem a süteményt. Tetejére olvasztott csokimáz került és 2-3 óráig   a hűtőben pihent.  Tálalás előtt a folpack segítségével kiemeltem a formából, majd lecsúsztattam róla.  Azonnal szeletelhető.




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon guszta! én is jártam már úgy, hogy kimaradt ez-az :)

Unknown írta...

Köszönöm Márti!!