35 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen (megpucolt)
25 dkg karfiol
1 csokor petrezselyem
só
bors
vaj
A besamelhez:
3 ek liszt
3-4 dl tej
2 ek. vaj
A zöldségeket apró kockára vágtam, a karfiolt kisebb rózsákra szedtem.
Egy evőkanálnyi vajat felolvasztottam, majd megforgattam őket, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ép csak ellepje a zöldségeket. Ízesítettem sóval és borssal.
Közben elkészítettem a besamelt: felolvasztott vajra rászórtam a lisztet, és folyamatosan kevergettem, hogy ne legyen csomós. Vigyázni kell vele, nehogy piruljon. Felöntöttem tejjel, és csomómentesre kevertem. Tejfölszerű masszát kell kapnunk.
A kész besamelt a zöldségekre öntöttem, pár percig forraltam így folyamatos kevergetés mellet kiforraltam. Ha szükséges, akkor tejjel állíthatunk még a sűrűségén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése