Hozzávalók 8 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg Liga, olvasztva
- 1/2 ek. só
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 db tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
Tetejére:
- 1 db tojás sárgája
- szezámmag, köménymag, durva só
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfutattam, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam. Fényes felületű, rugalmas tésztát kaptam, melyet letakarva szobahőmérsékleten duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületen fél cm vastag körré nyújtottam, és 8 egyforma cikkelyre vágtam. A darabok hosszabbik oldalánál fogva feltekertem és a két végét kicsit meghajlítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket úgy, hogy alulra kerüljön a hajtás vége. A tojássárgáját kikevertem egy pici vízzel és megkentem a kiflik tetejét. Ezután ízlés szerint megszórtam őket szezámmaggal.
Ezután még 20 percig kelesztettem a kifliket, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése