2013. szeptember 29., vasárnap

SZÉKELYKÁPOSZTA

Jönnek az "emberes" hónapok. Ilyenkor kalóriadúsabb ételeket kívánnak főleg a férfi családtagok. És lassan jön a savanyú káposzta ideje is .Melyek különböző ételek alapanyagául szolgál, de azonnali fogyasztásra is alkalmas, így megmarad a C-vitamin tartalma.





Hozzávalók: 
  • 60 dkg sertéshús felkockázva
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • bors
  • 1 pohár tejföl
  • 5 evőkanál étolaj
A sertéshúsból. az olajból és a hagymából jó pörköltet készítek. Ízesítem sóval, borssal. Esetleg ha van, akkor teszek bele még egy kisebb darab paradicsomot és paprikát. Lefedve félig megsütöm a húst. Ekkor hozzáadom a káposztát. Ha nagyon savanyú lenne, akkor előtte érdemes 1x hideg vízben átmosni. Egy kis vízzel feleresztem, s fedő alatt tovább párolom. Ha kész,  tejföllel behabarom, s néhány percig még együtt forralom.
Tálalásnál kínálhatunk még hozzá tejfölt. 




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: