2013. február 17., vasárnap

TEJSZÍNES-SONKÁS-KUKORICÁS SPAGETTI

Ha kevés az időnk és gyors ebédre van szükség, akkor a legegyszerűbb ha főzünk tésztát és valamilyen szósszal megízesítjük. 
Csemege kukoricát szinte mindenki szereti, és általában akad valami felvágott is mindig a hűtőbe. Így egy kis tejszínes habarással gyors ebédhez jutunk, és még laktató is. 



Hozzávalók:
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sonka (pl. gépsonka)
  • 1 doboz csemege kukorica
  • spagetti (én durumdarából tojás nélküli tésztát használok)
  • kb. 3 dl főzőtejszín
  • fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • liszt
  • olaj           
Egy evőkanál olajon az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott sonkát egy kicsit megpirítom. Ráöntöm a csemege kukoricát a levével együtt, és fedő alatt pár percig párolom. Sózom, borsozom, és egy kevés őrölt szerecsendióval ízesítem. Végül 1 ek liszttel és a tejszínnel behabarom. Ha kell akkor még utánaízesítek.
Kifőtt spagettivel tálalom.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

3 megjegyzés:

Timea Gyorgy írta...

És ez az adag hány személyre van?

Timea Gyorgy írta...

És ez az adag hány személyre elég?

Eri ka írta...

Timea: kb. 2-3 adagra elegendő ez a mennyiség. Legalábbis nálunk. :)