Nagyon rég készítettem már. Nem is tudom miért... De most eszünkbe jutott és főztem egy kisebb mennyiséget. Igaz mire készen lett, akkor jutott az eszembe :), hogy kint a szabadban is elkészíthettük volna bográcsban, mert nagyon jó idő lett volna ránk. Majd legközelebb. :))
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg bab ( nekem volt még fejtős babom a fagyasztómban, ezt használtam fel)
- 2 db nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 közepes burgonya
- 1 db Tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 cs. vegyes zöldség
- olaj
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- zöldség zöldje
Az olajon megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát. Lehúztam a tűzről és hozzákevertem a fűszerpaprikát. Visszatettem a tűzre és a megmosott, felkockázott sertéscombot fehéredésig pirítom.
Majd felöntöm vízzel, hozzáadom a babot és együtt főzöm tovább. Közben a zöldségeket megtisztítom, felkockázom és hozzátettem a leveshez. Ízesítem Tv paprikával, paradicsommal, sóval, borssal...
Mikor majdnem megfőtt beleteszem a felkockázott burgonyát és a zúzott fokhagymát, és készre főzöm. Mielőtt levenném a tűzről akkor teszem bele a zöldség zöldet.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése