Lassan (reméljük) itt lesz a meggyszüret is. Így helyet kell csinálni a friss befőzésnek. Maradt még pár üveggel a tavalyi meggybefőttből, így az egyik kedvenc sütinket készítettem el újból.
A receptet ITT olvashatjátok, de azért ide is leírom.
Hozzávalók a tésztához:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg vaj (én csak olajjal dagasztok)
- 7 dkg cukor
- 1 ü. magozott meggybefőtt,
- ízlés szerint cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
A meggybefőttet leszűrtem, és a levét kimertem. Kiegészítettem vízzel 4dl-re, és ha szükséges adok hozzá még cukrot, majd ebben főztem meg a pudingot. Mikor besűrűsödött levettem a tűzről, mindjárt belekevertem a meggyszemeket, és hagytam kihűlni.
Az élesztőt 1 teáskanál cukorral a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalókkal bedagasztottam. Letakarom és kelni hagyom, amíg a tészta a duplája lesz, kb. 1 óra.
A megkelt tésztát 1/3 - 2/3 arányban elosztom. A nagyobb részt egy nagyobb, kikent tepsibe helyeztem és rátettem a tölteléket. A kisebb részt kinyújtottam, a tésztarácsozót végiggurítottam rajta. A rácsozott tésztát a töltelékre terítettem, és széthúztam rajta,. Előmelegített sütőben készre sütöttem.Mivel tojásfehérjét nem használok, így sütés előtt nem is kentem meg a tészta tetejét, hanem sütés után még melegen hideg vízzel lefújtam a rácsokat.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése