Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 db zsemle - nálam korpás zsemle
- 25 dkg laktózmentes túró
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 db laktózmentes tejföl - 200 g
- 1 db tojássárgája
- aszalt gyümölcs - ízlés szerint
- 2 evőkanál cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- kb 2 dl forralt, laktózmentes tej
A zsemlék tetejét levágtam, majd a belsejüket kikapartam. Vigyázni kell, hogy nehogy kilyukasszuk a zsemlék alját.
A túrót villával összetörtem, majd a tejföl kivételével hozzákevertem a többi hozzávalókat. A zsemlék kikapart belsejét összekevertem kb. 2 evőkanál tejföllel, majd hozzákevertem a túrós töltelékhez.
A zsemléket egy pillanatra a felforralt tejbe mártottam, és egy sütőpapapírral bélelt hőálló tálba helyeztem őket egymás mellé. Túrós töltelékkel megtöltöttem a zsemléket, majd rátettem a szintén tejbe mártott kalapokat. A megmaradt tejfölt kikevertem és elosztottam a zsemlék tetején. Egy kis barna cukorral még megszórtam őket. :)
Előmelegített sütőben készre sütöttem.
Megjegyzés: ha gyerekek nem esznek belőle, akkor az aszalt gyümölcsöt nyugodtan áztassuk 1-2 ek. Rumba, és csak utána tegyük a túrós töltelékbe. :)
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése