Bármikor jöhet ez a sós "édesség". :) Nagyon szeretjük. Egy régi recept alapján készítjük, mindenki így szereti. Viszont most én egy kicsit változtattam rajta. De csak azért mert nem volt itthon tejföl, ezért natúr joghurttal állítottam össze a tésztát. És mivel nagyon szerettük volna már enni, így a tészta csak másfél órát pihent a hűtőben, egy éjszaka helyett. Állítom nagyon finom volt!! :))
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 db Liga
- 1 ek zsír
- 2 db tojás sárgája
- kb 1 pohár laktózmentes joghurt - (200 g)
- 1 kk só
- 1 db tojás sárgája a tetejére
- szezámmag ( ez elhagyható)
- sajt
A hozzávalókat összegyúrtam annyi joghurttal, hogy keményebb tésztát kapjak. Kinyújtottam majd összehajtogattam.
Betakartam, hogy ne cserepesedjen a teteje és a hűtőben állni hagytam. Úgy jó, ha
egy éjszakát pihen a hűtőben. De én időhiányában csak másfél órát pihentettem. Vékonyra nyújtottam, megkentem a tetejét tojássárgájával, (Előzőleg a tojássárgáját kikevertem pár csepp vízzel). Reszelt sajttal és szezámmaggal megszórtam. Derelyevágóval hosszúkás, keskeny csíkokra vágtam, és mindegyiket megcsavartam. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
De szépek :) A fotó is :)
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése