Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db tojás sárgája
- 1 ek cukor
- 10 dkg olvasztott Liga
- 1 tk só
- 3 dl szójatej (vagy laktózmentes tej)
- 50 dkg laktózmentes túró
- 10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 db tojás sárgája
- csipet só
- 1 cs. bourbon vanília
- aszalt gyümölcs (én vörös áfonyával ízesítettem)
Az élesztőt 1 teáskanál cukorral langyos tejben felfuttattam, majd a tészta többi hozzávalóival és a többi cukorral bedagasztottam.
Letakarva, meleg helyen, kb egy óra alatt a duplájára kelesztettem.
Közben elkészítettem a tölteléket: a túrót összetöröm a villával. Ízlés szerint ízesítettem cukorral, bourbon vaníliával, citrom reszelt héjával és levével, egy csipet sóval. Hozzákevertem a tojássárgáját és jól elkevertem. Végül hozzáadtam a vörös áfonyát.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtattam, és derelyevágó segítségével felkockáztam, és mindegyiket megtöltöttem. A tészták széleit megkentem tejjel, és a szemközti csúcsokat egymásra hajtogattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, és 20 percig még pihentettem a tésztát. Ezt követően előmelegített sütőben készre sütöttem. Még melegen megkentem őket cukros tejjel ( kb. 1 dl tej és 1 ek cukor kikeverve). Így fényesebb lesz, és tovább marad puha. Ha maradna belőle... :)
Ebből a mennyiségből 32 db kisebb batyu sült ki.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése