Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 cs. bourbon vanília
- 1 db tojás sárgája
- 3 dkg laktózmentes vaj
- 2 ek kakaópor
- kb. 3 dl laktózmentes tej
- csipetnyi só
Az élesztőt felfuttattam 1 evőkanál cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben.
A lisztben elkevertem a bourbon vaníliát, a csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztővel, a tojássárgájával és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjak. A legvégén beledagasztottam még az olvasztott vajat is..
Ezután a tésztát két részre osztottam, és az egyik felébe beledolgoztam a kakaóport is.
A kétféle tésztát külön-külön ujjnyi vastag lappá nyújtottam, egymásra fektettem őket és feltekertem.
Egy püspökkenyér formát kibéleltem sütőpapírral és beletettem a tekercset, majd langyos helyen a duplájára kelesztettem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütöttem.
Még melegen fémrácsra borítottam, hagytam kihűlni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése