Hozzávalók:
Töltéshez:
- 15 dkg laktózmentes vaj
- 10 dkg porcukor
- 1/4 vaníliarúd kikapart belseje
- 6 db tojás sárgája
- 1/2 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
Töltéshez:
Tetejére:
- kb. 3 dkg étcsokoládé
Két db tepsit kibéleltem sütőpapírral. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor előre megszerkesztett köröket
nyomtassuk ki papírra és tegyük a sütőpapír alá. Így biztosan egyforma
nagyságú korongokat fogunk készíteni. Később ez a sablon újból
felhasználható lesz.
A vajat a cukrokkal és a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikevertem. Majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, és a lisztet
A kész tésztát egy habzsákba/nyomózsákba töltöttem és a sablon segítségével korongokat nyomtam a tésztából a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütöttem őket. Picit hűltek és házi baracklekvárral összeragasztottam egyet-egyet. Végül olvasztott csokival becsíkoztam a tetejüket,
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése