2012. december 11., kedd

CITROMOS -FOKHAGYMÁS CSIRKE

Alchri  blogját (is) már régóta követem. Pár éve találtam meg nála ezt a receptet, és nagyon megszerettük. Elég sokszor készítek a hétvégén. Szeretjük a savanykást ízt a burgonyán. 




Hozzávalók:
  • fejenként 1 nagy csirkecomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olaj
  • 2 db hagyma 
  • igény szerint burgonya
  • oregánó
  • bors
  • paradicsom
  • petrezselyem    

Csirkecombokat megsóztam, nagy tepsibe tettem. A burgonyákat cikkekre vágva mellé teszem. A hagymákat nagyobb db-ra vágva mellé tettem, sóztam, borsoztam, leöntöttem az egészet citromlével, olivaolajjal, oregánóval fűszereztem.
Fokhagymát kis kockákra vágva megszórom a tetejét, majd megsütöttem 200 fokon 30-40perc alatt.
Közben félbevágtam a paradicsomokat. Kivettem  a sütőből a tepsit és a paradicsomokat a csirke közé tettem. Leöntöttem olajjal még, felvágott petrezselyemmel és fokhagymával  még megszórtam. Visszatoltam a sütőbe még 15-20 percre.

Jó étvágyat kívánok!!

~~~Erika~~~

3 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon guszta:) Ízlene nekem is:)

Kathy írta...

Nahat, ez egy nekem valo recept! Nincs vele sok gond, lehet mellette dolgozni! Mai vacsora. :)))

Eri ka írta...

Lányok, tényleg nagyon finom. Elég sokszor készítek magunknak, és azt veszem észre, hogy egyre több citrom levével öntöm le,mert annyira jó, pikáns ízt ad a burgonyának.