2013. április 28., vasárnap

PALÓCLEVES

Az egyik kedvenc levesünk. Mindannyian szeretjük, de szerintem nem vagyunk ezzel egyedül. Laktató, húsos, zöldséges... főétel, ami után már nem biztos, hogy kell még a második fogás. Csak jó sok kenyér legyen, és az is fehér legyen. :)))






Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 3 db közepes burgonya
  • 2 ek olaj
  • 30 dkg zöldbab
  • őrölt pirospaprika
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • köménymag
  • bors
  • babérlevél
  • laktózmentes tejföl
  • petrezselyem
 
 
 
 
Pirítsuk meg az olajon apróra vágott hagymát, és szórjuk meg pirospaprikával.  Adjuk hozzá a felkockázott húst és lepörköljük. Fűszerezzük, sózzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben hozzáadjuk az apróra vágott sáragarépát és a fehérrépát. Mikor már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Ha megfőttek, akkor egy pohár tejföllel behabarjuk. Beleteszem a babérlevelet és szárított petrezselyemmel ízesítem még.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

1 megjegyzés:

Márti írta...

Ez a leves csodásan néz ki! szeretnék átadni egy díjat, nézz be kérlek hozzám :)