2015. október 7., szerda

ALMARÓZSA - LEVELES TÉSZTÁBÓL





Hozzávalók:
  • 1 cs. leveles tészta (250 g-os)
  • 2-3 db alma
  • 1 db tojás sárgája
  • cukor
  • fahéj
  • citrom

A megmosott almát félbevágtam, kicsumáztam és nagyon vékony (2 mm) szeletekre vágtam. Majd meglocsoltam egy pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon a meg.

Egy edényben felforrósítottam kb, 2 dl vízet, beletettem az almaszeleteket és 1.5-2 percig forraltam. Nem kell sokáig, nehogy szét menjenek az almaszeletek. Csak annyi idő kell, hogy megpuhuljanak a szeletek. Ízlés szerint rakhatunk a vízben egy kevés cukrot, fahéjat. Én ezt kihagytam, mert elég édes volt az almám. Ezután egy szűrő segítségével óvatosan kiszedtem a szeleteket. 

A leveles tésztát kihajtogattam, megkentem tojássárgájával, ízlés szerint megszórtam fahéjjal és cukorral. 
A hosszabbik oldalt nyolc egyenlő csíkra vágtam. Mindegyik csík egyik szélén elrendeztem az almaszeleteket. Ráhajtottam az üres részt az almára, lekentem tojássárgájával és óvatosan feltelkertem. 

Az így kapott almarózsákat a muffin sütő mélyedéseibe raktam és kb 35 perc alatt készre sütöttem. 









Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon ötletes és szép.